Skip to main content

“Kom, laat me een vuur maken dat lang genoeg zal branden voor jouw verhalen en voor alle verhalen daar weer aan voorbij”

(Wibe Veenbaas en Joke Goudswaard)

Levensverhaal

Elk van ons is een kunstwerk, enig in zijn soort, dat zich ontwikkelt en gaandeweg complexer wordt met een richting en thema. Met een eigen betekenis of boodschap.

Door het vertellen van ons levensverhaal verenigen we herinneringen en levensgebeurtenissen én verbondenheid met anderen. Het is een afgewogen mix van betekenisvolle dalen, plezierige toppen en weidse vergezichten.

Wat klanten zeggen:

Een luisterportret: dat zal ze niet willen doen, zo haar verhaal vertellen aan een wildvreemde met opname apparatuur.” Dit zei mijn familie toen ik het luisterportret voorstelde voor mijn toen 94-jarige grootmoeder. Ondanks inderdaad wat terughoudendheid, slaagde Lili, dankzij haar ontwapenende houding, erin mijn grootmoeder te laten vertellen over vroeger en nu, over zichzelf en haar familie, over spijt en geluk, over haar lange leven… En het was niet te vroeg want nu is mijn grootmoeder stil geworden. Haar leven speelt zich nu nog vooral af in haar hoofd en in stilte.
Dus doe het nu, niet later. En als je toch het geluk hebt, dan doe je het later nog eens.

Magdaleen Pieters
Luister hier

Afscheid nemen

Als je zelf afscheid neemt, kan je zeggen wat je nog wil zeggen, dat wat niet mag worden vergeten.

Je kan ook jouw afscheidnemende geliefde, ouder, kind,…  vragen om je nog iets te vertellen, zodat je ernaar kan luisteren en herinneren als je er nood aan hebt.

Wat klanten zeggen:

Dank, beste Lili, voor je prachtig werk ! Je hebt er echt iets moois van gemaakt, een waardevolle souvenir voor Louis en de kinderen. Ik wens je nog veel succes met je volgende luisterportretten! Veel liefs, Dominika

Dominika

Laat me je iets vertellen…

Het onvertelde wil verteld worden. Je zoekt er woorden voor…

We zoeken samen die woorden zodat het ongezegde gezegd kan worden, het verhaal of de boodschap geluisterd kan worden.

Wat klanten zeggen:

Angst voor overspoeling van emoties, schaamte en schuldgevoel voor wat ik zou zeggen, angst voor reacties en oordelen…noem maar op. Al deze zaken zorgden ervoor dat ik het onvermogen had om openlijk te spreken en te vertellen wat ik op bepaalde momenten aan het doormaken was. Omwille van die reden heb ik bewust gekozen om mijn verhaal te vertellen via een luisterportret. Lili zorgde voor voldoende vertrouwen en veiligheid. Door haar bijzondere stem en diepe respectvolle benadering kon ik moeiteloos mijn verhaal vertellen. Het leverde me een gevoel van opluchting op én tal van inzichten. Het maken van het luisterportret is van onschatbare waarde voor mijn persoonlijke ontwikkeling geweest.

Micheline

Familieportret of (Groot)ouderportret

Leg je familiegeschiedenis vast en vervolledig samen de puzzel van herinneringen voor het nageslacht.

Een (groot)ouderportret is een uniek geschenk voor meerwaardezoekers.

Door je ouders of grootouders te laten vertellen over hun leven, hou je de herinneringen levendig voor het nageslacht. Het is een ideale manier om hun stemmen voor altijd te koesteren.

Wat klanten zeggen:

In 2018 nam ik contact op met Lili omdat ik dacht dat het leuk zou zijn om de verhalen van mijn vader te vereeuwigen. Want mijn vader was een tiener toen de oorlog uitbrak en hij kon daar uren over vertellen, we hingen keer op keer aan zijn lippen. Lili stelde mijn vader enorm op zijn gemak en maakte er een pareltje van dat we met de ganse familie blijvend koesteren. Wat het ook zo mooi maakt, is dat de fragmenten worden afgewisseld met de lievelingsmuziek van mijn vader!
Niemand kon toen vermoeden dat deze opname nog aan belang won toen mijn vader in juni 2019 overleed. Nu hebben we een blijvende herinnering aan hem, aan zijn stem en zijn vertelkunst!

Liesbeth Van Ouytsel

Het luisterportret zie ik echt als een geschenk voor mezelf en mijn kinderen (en mijn zussen en broer en hun kinderen). Een herinnering voor later. Het proces met Lili bracht me dichter bij mezelf en mijn familie. Vooral het voor het eerst samen beluisteren met mijn ouders was erg krachtig. Het portret hielp hen echt om terug te blikken, gebeurtenissen te doorvoelen en vrede te vinden. De warme, ontroerde blik van mijn papa en de knuffel die mama gaf aan papa spraken boekdelen. Het luisterportret kreeg nog meer betekenis toen we te horen kregen dat mama kanker had. Ondertussen is mama gestorven. Tijdens de afscheidsceremonie In kleine kring beluisterden we enkele fragmenten. Dat was intens en waardevol. Sindsdien, ondertussen meer dan 2 jaar geleden, heb ik er niet meer naar kunnen luisteren. Maar de wetenschap dat het kan is enorm veel waard. En op een dag neem ik het vast, of één van mijn kinderen, of misschien wel mijn vader. En dat zal voor diegene het juiste moment zijn.

Aurelie De Cock

Lili, je hebt een prachtig luisterportret gemaakt van het levensverhaal van mijn ouders. Hun spontaniteit, hun warme stemmen, hun lach, hun favoriete liedjes en heerlijke anekdotes met hun Kempens accent…helemaal hoe ze zijn. Het was zalig om te beluisteren en dit gaan we nog vaak opnieuw doen. Zeer dankbaar dat we jouw talent hiervoor mochten aanspreken!

Verjaardag

Een speciale verjaardag, een huwelijksjubileum,…: het zijn bijzondere momenten die een bijzonder geschenk vragen. Een luisterportret is een herinnering voor het leven.

Wat klanten zeggen:

Lili maakte voor mijn moeke haar 70ste verjaardag een bijzonder cadeau tijdens deze Covid-pandemie. Mensen met hun verhalen interviewen, zoals ze gewoonlijk doet, lukte niet. Een bijzondere reis door ingezonden geluidsopnames werd gestart. Er werd muziek gespeeld, verjaardagliedjes gezongen, herinneringen met een lach en een traan opgehaald. Allemaal mooie momenten die ze koesteren, vol pakkende woorden voor wie ze is en wat ze doet. Lili slaagde er in al deze unieke fragmenten met verschillende lengtes en geluidskwaliteit in elkaar te knutselen tot een coherent geheel met een soepele overgang, alsof Lili er zelf bij was. Een luisterportret dat mij raakte in het diepste van mijn ziel, door de woorden maar ook door de muziek die telkens op het juiste moment kwam. De juiste noot, de juiste toon, de juiste volgorde ook. Een perfecte balans tussen gevoeligheid en humor, tussen vertragen en versnellen, tussen staccato en cressendo. En het voordeel is, je kan er naar blijven luisteren 😊

Eline De Cleermaecker

Het ‘luisterportret’ dat ik kreeg voor mijn 50ste verjaardag: onbeschrijfelijk schoon, een lach en een traan. Ik zei vandaag aan mijn partner: mocht ik ooit in het ziekenhuis belanden, breng je mij dan alsjeblieft dit luisterportret om altijd weer de stemmen te horen van al deze mensen...

Veronique De Vrieze

Lentefeest

Ook je kind kan je een luisterportret geven. Een duurzaam geschenk dat later nog lang gekoesterd zal worden.

Wat klanten zeggen:

Het luisterportret was een geschenk voor het lentefeest van onze 12-jarige zoon. Wat we vooraf niet wisten, is dat dit cadeau een extra dimensie kreeg ten gevolge van de coronacrisis. Warme herinneringen, verteld door oma en opa, die we al een hele tijd niet hadden gezien, raakten ons diep. Onze eigen herinneringen brachten ons terug naar de mooie, maar ook uitdagende babyjaren. Niet zelden raakte het luisterportret een gevoelige snaar. De toekomstwensen die we uitspraken in het portret, zullen onze zoon nog lang vergezellen de komende jaren, wanneer hij zijn eigen weg uitstippelt. Kortom… een cadeau van onschatbare waarde.

Laure Depaepe

Andere portretten

  • Ook voor een geboorte is een luisterportret een fijn geschenk: stel jezelf voor aan de boreling of vertel jullie liefdesverhaal.
  • In een kindportret geef je jouw kinderen hun levensmomenten mee, gezien door jouw ogen. Of je laat jouw kind zelf vertellen.
  • In een liefdesverhaal vertellen jullie die bijzondere en persoonlijke liefdesweg
  • Misschien wil je gewoon een korte wens of boodschap meegeven, of wil je liever dat iemand anders het vertelt. Het kan allemaal. Neem gerust contact op!

"De kunst van de herinnering, is de kunst van de aandacht"

(Samuel Johnson)